Lait au maïs / Corns in milk (牛奶玉米浓汤, niu nai yu mi nong tang)

Pour 2 personnes. / For 2 persons.

Préparation: 0 mn / Preparation time: 0 min

Cuisson: 10 mns / Baking time: 10 min

  • 80 g de maïs de boîte / 80g of corn from can
  • 0.5 L de lait / 0.5L of milk
  • 2 c. à s. de sucre / 2 tablespoons of sugar
  • 2 oeufs / 2 eggs
  • 1 c. à s. de farine de maïs / 1 tablespoon of corn flour
  1. Chauffez le maïs dans le lait à feu moins vif jusqu’à ébullition. / Heat the corn in the milk at less strong fire until boiling.
  2. Battez l’oeuf. / Beat the egg.
  3. Ajoutez le sucre, l’oeuf et la farine de maïs. Remuez-les sans arrêt jusqu’à re-ébullition. / Add the sugar, the egg and the corn flour. Stir them without stop until re-boiling.
  4. Servez-le chaud ou froid / Serve it hot ou cold.

PS1 -> Vous pouvez remplaçer le sucre par le sel. Ça sera une soupe salée dans ce-cas là. / You can replacer the sugar by the salt. It will be a salted soup in this case.

This entry was posted in dessert / dessert, petit-dej / breakfast, plat végétarien / vegetarian dish. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s