Pain au porc mijoté séché / Bread of dried stewed pork (肉松面包, rou song mian bao)

Pour 4 personnes. / For 4 persons.

Préparation: 30 mns / Preparation time: 30 min

Temps à reposer: 2h / Time for breathing: 2h

Cuisson: 15 mns / Baking time: 15 min

  • 60 g de porc mijoté séché / 60g of dried stewed pork
  • 1 oeuf battu / 1 beaten egg

– Pâte / Pastry

  • 250 g de farine (type 55) / 250g of flour (for bread use)
  • 30 g de lait en poudre / 30g of milk powder
  • 45 g de sucre / 45g of sugar
  • 2 g de sel / 2g of salt
  • 5 g d’emmental (fromage) / 5g of emmental (cheese)
  • 5 g de levure en poudre / 5g of baking powder
  • 30 g de beurre / 30g of butter
  • 1 oeuf / 1 egg
  • 30 g de crème fraîche / 30g of fresh cream
  • 70g de lait / 70g of milk
  1. Mélangez tous les ingrédients de la pâte dans une machine à pain (recette “pâte”). / Mix all the ingredients of the pastry in a bread machine (recipe “pastry”).
  2. Séparez la pâte en 12 boules. / Separate the pastry to 12 balls.
  3. Dans chaque boule, mettez 5 g de porc mijoté séché. Fermez-les bien. / In every ball, put in 5g of dried stewed pork. Close them well.
  4. Mettez-les dans un moule. Laissez-les reposer 30 mns. / Put them in a mold. Leave them breathing for 30 min.
  5. Pré-chauffez le four à 180°C. / Pre-heat the stove at 180°C.
  6. Brossez l’oeuf sur les boules. Puis, marquez 3 traits sur la face. / Brush the egg on the balls. Then, mark 3 lines on the face.
  7. Cuisez-les au four 15 mns. / Bake them in the stove for 15 min.
  8. Servez-les chaud ou froid. / Serve them hot or cold.

PS1 -> Vous pouvez aussi préparer la pâte à la main. Dans ce cas là, laissez-la reposer 1h30 avant de la séparer en boules. / You can also prepare the pastry by hand. In this case, leave it breathing for 1h30 before separating it to balls.

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