Nouilles de patates douces sautées au porc / Sprung sweet potato noodles with pork (肉末粉丝, rou mo fen si)

Après une semaine de recettes de boeuf, le bonus de cette semaine est une recette de porc. / After one week of recipes based on beef, the prime of this week is a recipe based on pork .

Pour 4 personnes / For 4 persons

Préparation: 0 mns / Preparation time: 0 min

Cuisson: 12 mns / Baking time: 12 min

  • 100 g de porc haché / 100g of minced pork
  • 200 g de nouilles séchées de patates douces / 200g of dry sweet potato noodles
  • 3 c. à s. d’huile végétale / 3 tablespoons of vegetable oil
  • 1 c. à c. de ciboulette haché séché / 1 teaspoon of dry minced chive
  • 1 c. à c. d’ail haché séché / 1 teaspoon of dry minced garlic
  • 5 c. à s. sauce soja claire / 5 tablespoons of light soy sauce
  • 1/2 c. à c. de poivre / 1/2 teaspoon of pepper
  • 1/2 c. à c. de sel / 1/2 teaspoon of salt
  1. Faites cuire les nouilles dans de l’eau bouillante 8 mns. Remuez-les régulièrement. / Bake the noodles in boiling water 8 min. Stir them regularly
  2. Egouttez-les. Rincez-les sous l’eau froide plusieurs secondes. Re-égouttez-les. / Drain them. Rinse them under cold water several seconds. Drain them again.
  3. Dans une poêle, mettez l’huile, la ciboulette et l’ail. Chauffez-les à feu vif (table à induction sur 9). / In a pan, put the oil, the chive and the garlic. Heat them at strong fire (induction table at 9).
  4. Baissez le feu (table à induction sur 7). Ajoutez le porc. Remuez-les bien 1 mn. / Lower the fire (induction table at 7). Add the pork. Stir them well for 1 min.
  5. Ajoutez les nouilles, puis la sauce soja, le sel et le poivre. Remuez-les encore 2 mn. / Add the noodles, then the soy sauce, the salt and the pepper. Stir them for another 2 min.
  6. Servez bien chaud. / Serve it hot.

PS-> Nom de la recette / Name of the recipe:

Un autre nom marrant de cette recette est “les fourmis sur l’arbre“. / Another funny name of this recipe is “Ants on the tree“.

This entry was posted in déjeuner / lunch, dîner / diner, pates / noodles, plat principal / main course, porc / pork and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s