Raviolis frites aux boeuf, tomates et oeufs / Fried dumplings with beef, tomatoes and eggs (牛肉鸡蛋番茄煎饺, niu rou ji dan fan qie jian jiao)

Pour 6 personnes. / For 6 persons.

Préparation: 4 h / Preparation time: 4h

Cuisson: 15 mns / Baking time: 15 min

Répétez toutes les étapes comme expliqué dans la recette du 12/07/2011 sauf la farce et l’emballage (voir photos). / Repeat all the steps as explained in the recipe of 07/12/2011 except the stuffing and the packing (see pictures).

– Farce / Stuffing:

  • 250 g de boeuf / 250g of beef
  • 100 g de porc / 100g of pork
  • 2 grosses tomates / 2 big tomatoes
  • 2 oeufs / 2 eggs
  • 1 c. à c. de gingembre haché séché / 1 teaspoon of dry minced ginger
  • 2 c. à s. de sauce soja claire / 2 soup spoons of light soy sauce
  • 1 c. à s. de fermentation de riz / 1 soup spoon of fermentation of rice
  • 2 c. à s. d’huile de sésame / 2 soup spoons of sesame oil
  • 1 c. à s. de sucre / 1 soup spoon of sugar
  • 1 c. à c. de poivre / 1 teaspoon of pepper
  • 1 c. à c. de sel / 1 teaspoon of salt
  1. Entaillez une croix sur la peau des tomates. Mettez-les dans un bol. Versez dedans de l’eau bouillante. Laissez à côté 1 mn, puis changez avec de l’eau froide. / Cut a crossing on the skin of tomatoes. Put them in a bowl. Pour in the boiling water. Leave it aside for 1 min, then change by cold water.
  2. Enlevez la peau des tomates et coupez-les en petits morceaux de 0.5 cm. / Remove the skin of tomatoes and cut them to small pieces of 0.5 cm.
  3. Hachez le boeuf et le porc. Mélangez-les bien avec le gingembre, la sauce soja, la fermentation de riz, l’huile de sésame, le sucre et le poivre. / Mince the beef and the pork. Mix it well with the ginger, the soy sauce, the fermentation of rice, the sesame oil, the sugar and the pepper.
  4. Ajoutez les tomates. Mélangez-les bien. / Add the tomatoes. Mix them well.
  5. Dans une poêle anti-adhésive, cuisez les oeufs battus. Cassez-les en morceaux fins. / In an anti-adhesive pan, bake the beaten eggs. Break them to small pieces.
  6. Ajoutez-les dans la farce avec le sel. Mélangez-les bien. / Add them to the stuffing with the salt. Mix them well.
  7. Laissez reposer 1 h. / Leave it aside for 1h.
This entry was posted in boeuf / beef, déjeuner / lunch, dîner / diner, entrée / first course, oeuf, petit-dej / breakfast, plat principal / main course, porc / pork. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s