Nouilles sautées aux fèves et lardons / Sprung noodles with broad beans and lardons (蚕豆肉丁腌菜面, can dou rou ding yan cai mian)

Pour 3 personnes. / For 3 persons.

Préparation: 0 mns / Preparation time: 0 min

Cuisson: 10 mns / Baking time: 10 min

  • 200 g de nouilles chinoises (fines) / 200g of Chinese noodles (thin)
  • 100 g de lardons nature / 100g of lardons
  • 200 g de fèves / 200g of broad beans
  • 150 g de “moutarde potherb marinés” / 150g of “pickled potherb mustard”
  • 2 petites tomates / 2 small tomatoes
  1. Dans une casserole, faites cuire les nouilles dans de l’eau bouillante 8 mns. Ajoutez les tomates coupées à la fin de la cuisson. / In a casserole, cook the noodles in boiling water for 8 min. Add the chipped tomatoes at the end of baking.
  2. Entre temps, dans une poêle, cuisez les lardons à feu vif (table à induction sur 9) jusqu’à ce qu’ils soient blanc. / Meanwhile, in a pan, heat the lardons at strong fire (induction table at 9) until they turn white.
  3. Baissez le feu (table à induction sur 7). Ajoutez la moutarde potherb marinés. Remuez-les 1 mn. / Lower the fire (induction table at 7). Add the pickled potherb mustard. Stir them 1 min.
  4. Ajoutez les fèves. Remuez-les bien. Versez un demi bol d’eau. Portez à ébullition. Couvrez la poêle et laissez cuire à feu moyen (table à induction sur 6) 8 mns en remuant régulièrement. / Add the broad beans. Stir them well. Pour a half bowl of water. Heat them to boiling. Cover the pan and leave it on mild fire (induction table at 6) for 8 min while stirring regularly.
  5. Eteignez le feu. Egouttez les nouilles. Mettez-les dans la poêle et mélangez-les bien.
    / Turn off the fire. Drain the noodles. Put them in the pan and mix them well.
  6. Servez bien chaud. / Serve it hot.

PS1 -> La “moutarde potherb marinés”: / The pickled potherb mustard:

Elle est faite du légume “brassica juncea”. Vous pouvez la trouver au magasin chinois. Sinon, c’est possible de faire cette recette sans. Dans ce cas là, il faudra assaisonner les fèves et les nouilles avec du sel et du poivre.

/ It is made of the vegetable “brassica juncea”. You can find it in Chinese market. Otherwise, it is possible to do this recipe without it. In this case, you need to flavor the broad beans and the noodles with salt and pepper.

PS2 -> Le type de nouilles: / The type of noodles:

Les nouilles utilisées sont d’un type basé sur la farine de blé avec une forme fine. / The noodles used are one type based on the wheat flour with a thin shape.

This entry was posted in déjeuner / lunch, dîner / diner, pates / noodles, petit-dej / breakfast, porc / pork. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s